A klíma kiválasztása

Cégünk csak és kizárólag olyan klímaberendezések vásárlásást ajánlja, melyekkel jók a tapasztalataink, melyekkel szeretünk dolgozni és a legfontosabb, hogy az ügyfeleinknek jó tapasztalataik voltak a készülékekkel.

Amennyiben egy új márka jelenik meg a piacon, az ismerős cégekkel tapasztalatot cserélünk a berendezés szerelhetőségéről, az esetleges hibáiról valamint alkatrész problémáiról. ez által igyekszünk mi is szűrni a kínálatot és olyan készülékeket ajánlani ügyfeleinknek melyekkel elégedettek lehetnek.

Általánosságban elmondható, hogy a legtöbb beszereléssel foglalkozó cég a Japánban gyártott berendezéseket ajánlja, mint például a Panasonic, Fujitsu, Toshiba stb.

A dél-koreai gyártók, mint az LG és a Samsung, az elmúlt időszakban sokat fejlődtek megbízhatóság terén. Minőségi klímákat gyártanak, korszerű dizájnnal, műszaki kiegészítőkkel, beépített wifivel és több éves garanciával.

Kiemelnénk pár tömegtermelésre szakosodott gyártót, a Midea és Gree márkákat, melyek ár-érték arányban és minőségben is felveszik a versenyt a konkurenciákkal.

Amennyiben jó minőségű klímát választunk, megfelelő karbantartással több mint tíz évig is nyugodtak lehetünk és élvezhetjük a hűtés/fűtés kényelmét. Ezért kockázatos olyan készülék megvásárlása, melynél a garancia csak 1-2 év és ismeretlen a gyártója. Ezek többnyire alsó kategóriás termékek, melyek a legtöbb esetben az interneten bukkannak fel, gyorsan romlanak és a javításuk többe kerülne, mint maga a berendezés.

A megbízhatóság és a garancia mellett hangsúlyoznunk kell a szervizháttér, a zajszint és a légtisztitó képességét is. Egy hangosan zúgó klíma tönkreteheti éjszakai álmunkat, a kültéri egység zaja pedig a szomszédokat is zavarhatja, ezért fontos megfigyelni, hogy hány decibelt szavatol a készülék gyártója.

A zaj mellett, érdemes odafigyelni az energia felhasználására is, hiszen a villanyszámlánkat nagyban befolyásolhatja egy nem energiatakarékos klíma használata. Az energia felhasználását A, B, C és D kategóriákba soroljuk. A kisebb teljesítményű inverteres klímák már az A energiaosztályba tartoznak, de a folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően egyre elterjedtebbek az A+ illetve A++ klímák is. Az ilyen energiaosztályba tartozó berendezések már nem terhelik a villanyszámlánkat, induló áramfelvételük lényegesen kisebb a régi modellekhez képest.

A már említett inverteres klímaberendezés előnye az On/Off készülékekkel szemben több szempontból is megmutatkozik. A készülék szabályozza önmagát, így mindig csak annyira üzemel a kompresszor, amennyi teljesítményre éppen szüksége van. A klíma folyamatosan figyeli a belső hőmérsékletet és ennek megfelelően adagolja a hűtőközeget az elpárologtatóba. Így a berendezés nem üzemel állandóan nagy teljesítménnyel, csak amennyivel szükséges. Működési technikájának köszönhetően a kültéri egység is halkabban üzemel, nincsenek nagy áramfelvételi szakaszok, nem dolgozik annyira a kompresszor, hiszen nem kell álandóan újra indulnia.

Az inverteres klíma a folyamatos üzem következtében akár 40-50%-kal kevesebb energiát igényel a hagyományos klímákhoz képest, ez pedig a emelkedő energiaárak mellett egyre fontosabb tényező valamint egy gyengébb hálózat is elbírja ezeknek a készülékeknek az áramfelvételét.

További előnyük, hogy akár a kinti mínusz 20 fokban is lehet őket fűtésre használni, a legtöbbjükön leolvasztó funkció is található. A régi konstrukciós klímák ezzel szemben csak plusz 5 fokig használhatók fűtésre és ilyenkor is rossz hatásfokkal működnek valamint a hidegben alig adnak le teljesítményt és még az áramfogyasztásuk is magas.

Ez a weboldal sütiket használ
Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.